Op 10-09-2015 Maakte de voorzitter van de Stichting KoninkrijksSamenwerking Ruud Luchtenveld bij de Bijeenkomst over toerisme op Bonaire te Spice Beach club Scheveningen kennis met de heer Rodney Engkar. Zij hebben wij gesproken over de samenwerking met en visie van Bonaire. De heer Rodney:

“Ik heb inmiddels de website van de Stichting koninkrijkssamenwerking bekeken, tot mijn verbazing delen wij dezelfde visie.

Namelijk niet “iemand die honger heeft te eten geven maar te voorzien van middelen en kennis om zo zelf voor zijn eten te kunnen zorgen”.”

De heer Rodney heeft een nieuwe onderneming, die richt zich nu op 2 projecten, namelijk het innoveren van infrastructuur en het verwerken van groenafval met als doel total recycling program.

Ik heb in het verleden al met de lokale overheid en de lokale vuil ophaal dienst ook wel bekend als Selibon N.V.(onderdeel overheid) uit alle gesprekken die ik met hen heb gevoerd ben ik

Tot conclusie gekomen dat hun visie niet overeenkomen met mijn visie. Namelijk hun visie is meer richting zelfverrijking!

Mijn visie staat meer gericht op grip hebben op de thema “Recycling”, werkgelegeheid en persoonlijke educatie, dit i.s.m. Gecertificeerde opleiding instanties.

Momenteel ben ik bezig mijn ondernemingsplan af te ronden. Zodra deze klaar is, kan ik de middelen gaan aanschaffen die nodig zijn om de project voor infrastructuur(zandwegen) te starten.

Mijn vraag, wat kan Stichting koninkrijkssamenwerking voor mijn bedrijf/project betekenen? Ik zoek geen geld!! Wel middelen, contracten, netwerking(heel Caribisch gebied en Nederland)

Voordelen van dit project is, efficiënt, snel en duurzaam aanleggen van bestaande en nieuwe zandwegen.

Een grote bijdrage is ook de gezondheid van een ieder die niet tegen fijnstof kan, milieu vriendelijk en biologisch afbreekbaar(product), korte/kleine CO2 voetspoor, multifunctioneel(middelen)

Een kleine kijk op deze visie, zodra Bonaire helemaal bewerkt is(2 jaar max.) zouden de werkzaamheden naar een volgende locatie verplaats kunnen worden(elke willekeurige eiland) met man kracht.

Hetzelfde geld ook voor de Recycling visie, deze zou om de X periode/tijd verplaats kunnen worden om zo toch zeer efficient te werk gaan.

Over deze projecten kwam tijdens het werkbezoek van de SKS delegatie aan Curaçao een nieuwe ontmoeting tot stand , de heer Rodney Edgar kwam van Bonaire naar Curaçao en bij het Acqooi hotel werden de recente ontwikkelingen met de innoverende techniek voor de egalisering van wegen besproken. De Stichting KoninkrijksSamenwerking wil graag behulpzaam zijn bij het verder introduceren van deze techniek, ook op andere eilanden.