Update dec’ 15

Beauty House Denise groot succes

Met steun van onder meer de Stichting KoninrijksSamenwerking ging vorig jaar als leer-werkproject de kap- en beautysalon van Denise Martina van start. Zij werd ooit in Curacao van school gestuurd omdat haar ouders het schoolgeld niet konden betalen. Zij vocht terug, opende na haar opleiding een kap- en bautysalon in Delft nam jaren later van daaruit het initiatief om in haar geboortewijk op Curaçao leerlingen in het vak te gaan opleiden in een eigen kap-en beautysalon .

Tijdens het werkbezoek van de delegatie van het SKS bestuur in november 2015 bezocht de delegatie het Beauty House Denise en constateerde dat het project goed draait. Er waren juist die week weer een aantal stagaires/leerlingen met een diploma afgezwaaid en men stond aan het begin van een nieuwe lichting.

7b,bezoek kapsalon,6-11 7a,bezoek kapsalon Denise, 6-11 DSC00412

Update nov’14

Inmiddels draait het Leerwerkbedrijf , opgericht door de Stichting FYF en ondersteund door de Stichting Doen en de Stichting KoninkrijksSamenwerking volop. Dagelijks werken hier nieuwe leerlingen hier aan hun toekomst.

Eerdere bericht:

Stichting KoninkrijksSamenwerking steunt samen met Stichting Doen het initiatief voor een leerwerkbedrijf in de wijk   Banda Bou te Curaçao

Stichting FYF, (Foundation for Youth Future) zie www.fyfinternational.com  start een leerwerkproject (Spesialista den bunitesa) de uiterlijke verzorging op Boca Michiel te Banda Bou, Curaçao. De doelgroep bestaat uit (kwetsbare) jongeren tussen de 16 en 24 jaar.

De Stichting KoninkrijksSamenwerking steunt dit initiatief al enkele jaren en is verheugd dat het project door nauwe samenwerking van verschillende stichtingen daadwerkelijk tot uitvoering komt.